Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ της ΕΠΟΚΑΜ ακυρώνεται η εμποροπανήγυρης Αγίου Μάμαντος 2020

Το πανηγύρι του Αγίου Μάμαντος έχει μακρόχρονη ιστορία, καθώς και ιδιαίτερη συναισθηματική, πολιτιστική και θρησκευτική αξία για όλους τους Χαλκιδικιώτες, και όχι μόνο. Η φήμη του φτάνει σε όλη την Ελλάδα και πλήθος εμπόρων κάθε χρόνο εκδηλώνουν ενδιαφέρον συμμετοχής. Αποτελεί αναμφίβολα τη χαρά των μικρών και μεγάλων.

Φέτος, όμως, λόγω των εξελίξεων της πανδημίας στη χώρας μας και γενικότερα στον πλανήτη, η διεξαγωγή του ιστορικότερου πανηγυριού της Χαλκιδικής φάνταζε ακατόρθωτη. Τα νέα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης της πανδημίας ήταν αδύνατον να εφαρμοστούν, καθώς χιλιάδες άνθρωποι το επισκέπτονται καθημερινά.

Με πόνο ψυχής αλλά και με υψηλό αίσθημα ευθύνης σας ανακοινώνουμε την απόφασή μας να μην πραγματοποιηθεί φέτος το πανηγύρι του Αγίου Μάμαντος, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ της ΕΠΟΚΑΜ.

Οι πιστοί μπορούν να προσέλθουν στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος για να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου, η Θεία Λειτουργία, η περιφορά της ιεράς εικόνας του Αγίου Μάμαντος και ο Μέγας εσπερινός στο χώρο της Εμποροπανήγυρης θα τελεστούν κανονικά.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας τον Σεπτέμβριο του 2021 για να ζήσουμε το πανηγύρι του Αγίου Μάμαντος όπως το θυμόμαστε και όπως το αγαπάμε.